lunes, 28 de febrero de 2011

Carnestoltes 2011

Hola bloggers!!.

Arriba el Carnestoltes a la nostra escola!!!!.

Queden poquets dies per celebrar la festa i al taller de mares les mans de les mamàs no poden anar més ràpid per poder acabar a temps les disfresses de pintors. Moltes gràcies per la vostra ajuda.


Nosaltres a classe ens estem fent la paleta de pintor, i després pegarem taques de pintura a la disfressa.


Hem d'estar molt atents perquè demà arribarà a l'escola el rei o la reina carnestoltes amb les seues consignes. Que ens dirà que portem aquest any?. El que si sabem es que si algun xiquet o xiqueta s'oblida de complir les consignes serà enfarinat.



Per què s'afona un submarí?

Hola bloggers!!

Encara que estem fent la disfressa de Carnestoltes i treballant com autèntics pintors, també continuem amb el nostre viatge per MAR.

Aquesta vesprada hem investigat perquè els submarins suren i a lavegada poden afonar-se.

Vicky ens ha contat una història d'un país que es diu Gotilandia, on el Rei Gotón explica a totes les gotetes del regne com fer que les coses suren i no s'afonen. Tot és molt fàcil. Quan alguna cosa cau a l'aigua el rei Gotón dona la següent ordre a totes les gotetes: DENSIDAAAAAAAAAAAAD!!!, i totes les gotetes es junten i fant força cap amunt perquè el que ha caigut a l'aigua no s'afone.


A vegades tenen que fer molta força, altres menys, a vegades acon
ssegueixen que les coses suren i altres no.
Els vaixells no s'afonen peruqè son menys densos que l'aigua i les gotetes fent força poden aguantar-ho.

Un
objecte que està buit té poca densitat, perquè en la seva majoria està ple d'aire. Amb el vaixell ocorre el mateix, encara que sigui de ferro sura en l'aigua a causa de l'aire que té dins.

Nosaltres a classe hem comprovat que coses poden surar i quines no.

Hem aprés també que els subamrins quan volen afonar-se tenen com una panxa que es diu "Pes de balanceig" que quan es plena d'aigua fa que el submarí poc a poc s'afone.



domingo, 27 de febrero de 2011

V Premi Espiral Edublogs 2011

Hola amics i amigues!.

Un any més presente un blog pensat i fet per a xiquets i xiquetes d'Infantil al Premi Espiral.

Aquest any és la classe dels micos la que participa en aquest concurs que preten valorar la importància i repercusió dels blogs en l'educació, com a ferramenta didáctica per al desenvolupament de continguts curriculars i motivació per a l'alumnat.


Si voleu donar el vostre suport al nostre blog podeu fer clic damunt la imatge i entrareu a la pàgina dels premis on podreu deixar el vostre comentari. Gràcies.



El més important per a nosaltres es participar i poder ensenyar a tota la gent el nostre treball diari i tot l'esforç i treball que fem dia a dia a la nostra aula.

És interessant que visiteu la pàgina i els diferents blogs que es presenten perquè tots són molt interessants.

L'any passat a la categoria d'Infantil va guanyar un blog que jo personalment com a mestra visite molt:

Lola Pirindola

Hola amics i amigues!!.

Ha arribat a la nostra classe una nova amiga: Lola Pirindola.

Lola es una xiqueta que parla en castellà i que està recorreguent totes les escoles del món que volen ajudar-la a crear històries i aventures.

Lola té una pàgina web en la que podeu descarregar moltes activitats. Feu clic damunt la imatge.

Recursos educativos infantil - Ediciones Lola Pirindola

Nosaltres estem participant al "Primer concurso infantil pirindolo:
El cuento volador".


En aquest concurs participen escoles infantils de tot el món.

Des de el seu blog Lola ha proposat l'inici del seu conte que s'anirà alimentant cada dia amb la imaginació de cada escola.

El conte ja ha començat i nosaltres hem sigut la segona escola en continuar la història. Si voleu entrar a llegir el conte feu clic damunt la següent imatge:

Racons i Tallers dels mitjans de transport II

Hola bloggers!

Aquesta setmana hem tornat a fer racons i tallers per la vesprada. Aquesta vegada hem aprés a fer un cotxe amb material de reciclatge, hem jugat a la oca i hem llegit a soletes.


Taller de reciclatge
: amb l'ajuda de Vicky hem aprés a fer un cotxe amb un actimel i taps de diferents mides. Un retolador permanent i molta imaginació han donat de resultat un cotxes de carreres molt divertits.


Taller de matemàtiques
: amb l'ajuda de Maria, la mestra de PT, el dilluns; de Cristina, la mestra de Primer, el dimarts; i de Juan Ramón, l'educador, el dimecres, hem aprés a jugar a la oca. Ho hem passat molt bé. "De oca en oca, de oca en oca y tiro porque me toca........."




Racó de llenguatge: aquesta vegada hem treballat a soletes una fitxa dels mitjans de tranports terrestres. Havien de llegir les paraules, retallar-les i pegar-les al costat del dibuix corresponent i després copiar-les. Una vegada hem acabat la fitxa hem jugat al racó dels micos viatgers.

jueves, 24 de febrero de 2011

Construïm i llegim paraules

Hola bloggers!!.

Avui pel matí hem fet un joc per aprendre a formar paraules de mitjans de transports terrestres i posar-les al nostre panell màgic de l'assemblea.

Primer hem llegit al nostre racó dels micos viatgers les paraules. Després Vicky ens ha donat tres lletres a cada xiquet.



Damunt de les taules hi havien fotos del diferents tipus de mitjans terrestres i entre tots hem tingut que formar les paraules.



Una vegada ho hem aconssguit per parelles hem elegit un transport i hem tornat a desfer les seues lletres i ens hem sentat a l'assemblea.

Alli per parelles hem tornat a ordenar les lletres i hem penjat les paraules al panell màgic per llegir-les tots els matins.



El pròxim dia ho farem amb mitjans de transport que van per l'aigua.

Ha sigut molt divertit i molt fàcil fer-ho entre tots.

miércoles, 23 de febrero de 2011

El carter

Hola amics!!

Tots els divendres continuem obrint la nostra bústia de les cartes. Avui alba ha sigut la cartera de la classe dels Micos, i s'ha posat molt contenta perquè hi havia una carta per a
Juan Ramón.


Hugo i Eloy també s'han escrit cartes perquè són bons amics.



Hi han divendres que el carter ve molt carregat i altres que ens porta poquetes però ens agrada molt obrir la bústia.

martes, 22 de febrero de 2011

Bicicleta de sumes i restes

Hola amics i amigues!

Avui ha sigut una vesprada molt divertida perquè hem jugat a un joc nou: "La bicicleta de sumes i restes".

El primer que hem fet ha sigut posar-nos el babi perquè durant el joc anaven a pintar amb pinzell.

Vicky ens ha repartit una fitxa amb una xiqueta en bicicleta i................ sorpresa!!!, dins de cada part de la bicicleta havien sumes i restes.
Nosaltres hem pensat que seria pintar i ja està, però clar això es molt fàcil.



Damunt de les nostres taules havien targetes amb números i pots de pintura.
El joc consistia en anar en parelles fent les sumes i les restes de les parts de la bicicleta.




Per eixemple:
- En una roda hi havia la següent suma: 7+3. Quan teniem el resultat "10", havien de buscar la targeta del número 10 i pintar amb el color que estava amb eixe número.





Ha sigut molt divertit anar per tota la classe buscant el resultat de les sumes i de les restes!!

lunes, 21 de febrero de 2011

Mica visita la casa de VICKY

Hola bloggers!!

Aquest cap de setmana Mica i mona han visitat la casa de la nostra mestra Vicky al Port de Sagunt.
Han fet moltes coses juntes: anar a sopar, anar a comprar al mercat el dissabte, dormir la sesta al sofà.... però el que més els ha agradat ha sigut anar a vore un partit de fútbol de l'equip de Vicky que es diu "Sporting Sagunto".

El diumenge pel matí anaren de viatge amb el cotxe fins a València, al barri de Beniferri, a vore el partit entre Valencia CF "C" i el "Sporting Sagunto".

Vicky i les seues amigues s'han fet una foto amb Mica i mona però les han amagat.
¿On estàn les nostres amigues?


Mica per un moment es va convertir en la capitana del equip, i Vicky li va deixar el braçalet. Mireu que guapa està Mica.



I, és clar, com mona i Mica van animar molt a l'equip vàrem guanyar 0-4 el partit.

Viatgem per MAR

Hola bloggers!!.

El nostre viatge continua i aquestes dos setmanes anem a viatjar per mar. El primer que hem fet ha sigut una nota informativa per recordar a les nostres families que podem portar mitjans de transport que vagen per aigua.


Hugo i Javi han portat dos vaixells per jugar al racó dels viatgers.


Patri ha portat un llibre molt bonic d'un vaixell pirata.


Vicky ens ha portat dos llibres: "El barco pirata" i "En el fondo del mar". A Alejandro li han agradat a muntó.



viernes, 18 de febrero de 2011

Dibuix lliure de Ripollés

Hola bloggers!

Aquest divendres per la vesprada ens hem tornat a posar les nostres samarretes blanques de pintors per treballar a Ripollés.

Aquesta vegada hem treballat amb uns murals super grans, on hem dibuixat un quadre al estil Ripollés. La única consigna era fer-ho molt gran.


I la veritat és que ho hem fet prou bé. Mireu les fotos, que penseu?. Som uns artistes. Un altre dia ho pintarem.



jueves, 17 de febrero de 2011

Aniversaris de Febrer

Hola bloggers!!!.

El dia 2 de Febrer va ser l'aniversari de Paula, un altra companya que ha fet 6 anys, i ho vàrem celebrar a classe amb la companyia de tots els micos i la nostra mestra de suport Dolores perquè Vicky estava malalta. Gràcies Dolores per ajudar-nos sempre. En poquets dies posarem les fotos que ha fet Dolores de l'aniversari de Paula.

MOLTES FELICITATS PAULA!!.

Avui ha sigut l'aniversari de Rafa i l'hem celebrat com de costum, acompanyat el nostre esmorzar amb papes, gusanitos i suc.
Moltes gràcies Rafa i MOLTES FELICITATS!!.

miércoles, 16 de febrero de 2011

Carpeta de pintura

Hola amics i amigues!!!

Avui hem fet una mega-carpeta per a guardar tots els quadres que anem fent de Ripollés.

Cada xiquet la decorat a l'estil Ripollés i la veritat és que ens han quedat molt boniques. Ara ens falta posar unes cordetes i estaràn listes per a començar a guardar les nostres obres d'art.




lunes, 14 de febrero de 2011

Happy Valantenie's

Hola amics!

Avui a la classe d'anglés amb Amparo hem celebrat el dia dels enamorats. Hem aprés una cançó i hem fet un cor per regalar a les persones q
ue estimem.


sábado, 12 de febrero de 2011

Racó dels DESNDENTATS

Hola bloggers!!.

A la nostra classe hem muntat el Racó dels desdentats perquè com ja tenim 5 anys ens han començat a caure les primeres dents de llet.
Cada xiquet a retallat i decorat una dent per penjar-la al racó i cada vegada que se'ns cau una dent ens apuntem en una llista i el "Ratoncito Pérez" ens dona una medalla.

viernes, 11 de febrero de 2011

La xica enamorada de Ripollés

Hola bloggers!!!

Tots els divendres els micos ens convertim en artistes per treballar i aprendre moltes coses de Ripollés.


Avui hem treballat un quadre que hem titulat: "La xica enamorada" perquè porta un cor a les seues mans i per que aquest cap de setmana es celebra el dia dels enamorats, encara que nosaltres volem que tots els dies totes les persones s'estimen.


Abans de començar a treballar ens hem posat el babi per no embrutar-nos.

Després Vicky ens ha explicat les diferents tècniques que anem a utilitzar per fer el quadre.

Primer, hem pintat les mans, els peus, el cor i el llaç del cap amb ceres.


Segon, hem aprés a pintar amb cavallets de pintors de veritat i hem pintat el fons del quadre amb pintura líquida de color blau, i hom hem deixat secar.


Per la vesprada, hem utilitzat plastillina de color rosa per fer el cos de la xiqueta. Hem mesclat diferents tonos de rosa i hem fet una boleta. Després hem fet xurros xicotets i els hem aplastat damunt del nostre quadre. Si voleu fer-ho recordeu que primer heu de treballar molt la plastilina per a que estiga blaneta i després serà més fàcil estirar-la per a que quede totalment llisa.


I aquest ha sigut el resultat.


El pròxim dia acabarem la falda de "La xica enamorada" amb altra tècnica.






Avui, ens ha visitat Carmen, la filla de Jose, el mestre de Tercer de Primària. Carmen té 6 anys i es molt simpàtica. Ha passat tot el dia amb nosaltres, ens ha contat coses de la seua escola i ha treballat molt. Esperem que tornes un altre dia Carmen!!. Aci teniu a Carmen fent el quadre de Ripollés.

jueves, 10 de febrero de 2011

Baptiste el motero

Hola amiguets!!!

Avui per la vesprada hem tingut una visita molt especial. Ha vingut a l'escola el tio de Zoe: Baptiste el motero.



Estaven a classe descansant un poquet quan hem escoltat el xiulet d'una moto. El tio de Zoe!!!! hem dit tots a la vegada. Baptiste ha vingut acompanyat de Gema, la mamà de Zoe.

Ens hem preparat i hem anat tots al pati per vore la moto de Baptiste.

Zoe ha convidat també a la classe de les papallones, dels pirates, dels elefants i de les girafes.


Primer, hem anat els xiques i xiquetes de 5 anys, els micos i les papallones, a aprendre moltes coses de les motos.


Baptiste ens ha explicat moltes coses interesants:

- Hem de portar sempre el casc.


- Hem de dur roba especial per viatjar en moto. Aquesta roba és diu cordura.


- Les botes dels moteros són especials perquè no entra l'aigua i són de pell.

- La moto té 2 rodes i funciona amb gasolina. També té una cadena com les bicicletes.

- Hi han molts tipus de motos; la de Baptiste pot anar per carretera i muntanya. Porta 2 maletes als costats per guardar el equipatge i un altra maleta darrere.

- La moto pesa molt, uns 200kg. Per fer-nos una idea com un bou xicotet.

- El freno de la roda de davant va en la maneta, i el de la roda de darrere va en el peu.


I per últim ens ha deixat pujar a la moto. Moltes gràcies!!!


Aci estem els micos pujant a la moto.