miércoles, 30 de marzo de 2011

Lola Pirindola y sus aventuras

30 de marzo de 2011. El Mon de Lili. Albal, Valencia. Aulas Naranja y Verde. 2 y 3 años.

- No podéis beber de esta agua ya que es sólo nuestra -les comunicó la Piraña Migraña.

No aguantarían más de veinte minutos sin beber, así que caminaron hasta llegar a un valle lleno de ovejas, es curioso porque las había más jóvenes y las había más viejas. También pudieron ver gallinas, unas mas bordes y otras más finas incluso habían dinosaurios unos más pequeños y otros más largos.
Así que nuestros amigos descansaron, tomaron aire y muertos de sed se pusieron a pensar de qué modo convencer a la piraña.
-¡Ya lo sé! -Soltó cenizo con una sonrisa tan grande como cuando el señor Jackson le ofrece una de sus comidas favoritas, la fabada asturiana.
-¿Que por qué? Os preguntáis, pues porque a cenizo le encantan todo tipo de tradiciones culturales, desde las canciones aragonesas, pasando por los juegos y las pesas hasta los cuentos de pan y pimiento y de cuchillo al revés.
-¿Nos cuentas tu idea de una vez? Dijeron a coro toda la pandilla a excepción de Lola que estaba mirando a un perro que se mordía la cola.
-Si, si que me voy del tema -contestó cenizo- ¡Un concurso de rimas!
-¿Un concurso de Rimas? -Contestaron todos.
-Sí un concurso de rimas como cuando jugamos aquella vez con vuestras primas.

Que maravillosa idea, seguro que la piraña Migraña no está muy puesta en lo que a juegos del lenguaje se refiere. Cogieron sus bártulos y dieron media vuelta para regresar al manantial. No debían perder tiempo, pues ya llevaban unos 15 minutos sin una gota de agua que llevarse a la boca y no aguantarían mucho más.
De modo que llegaron al manantial, y llamaron a la piraña: ¡Piraña Migraña que te pescamos con una caña! ¡Piraña Migraña sal que a nosotros no nos engañas! Pero ni rastro de la piraña.
De repente un animal gigante de color amarillo emergió del agua. Es… es… es Bob esponja! ¡No! Fijaos bien, es la piraña migraña disfrazada de Bob esponja, con un enfado de tres pares de narices porque en el manantial estaban celebrando el carnaval.
-¿Otra vez vosotros? ¿qué es lo que queréis? -Preguntó la Piraña.
-Venimos a proponerte un juego. -Respondió Cenizo.
-¿Qué clase de juego? -Replicó la Piraña.
-Un concurso de rimas; si ganamos nos dejas beber de tu agua, estamos sedientos, nuestro amigo Isolino se está secando y ya no puede dejar rastro en el camino.
-Mejor os propongo yo el siguiente trato: Podéis beber de nuestra agua si a cambio os comprometéis a recuperar mi diente perdido en el manantial. Me chiflan las chuches y no me los lavo muy a menudo. ¿Hay trato?
-No te digo sí, ni te digo no solo te digo…

martes, 29 de marzo de 2011

El acertijo de Lola pirindola

Hola pirindoleros!!. Com esteu?. Nosaltres molt bé.

Els voladros de la classe de 6ºB del Col·legi Públic Guillermo Fatás a Saragossa, s'han emprat molt a fons. Ens han enviat la seva part de la història (que publicarem la pròxima setmana) i a més han encertat l'endevinalla que ens van proposar els nens de Miguel Artigas!



ENCIMA DEL ARMARIO, aquesta és la solució i acaben de guanyar tres mesos de subscripció gratuïts als recursos educatius de Lola Pirindola.

lunes, 28 de marzo de 2011

Tallers i racons del 28 al 31 de Març

Hola amics i amigues!!.

Aquesta setmana hem tornat a fer Racons i tallers a la nostra classe, aquesta vegada amb l'ajuda de Rosa, la mamà de Patricia.
Després de haver treballat molt per a la festa de les Falles, era hora de enquadernar i fer la portada dels nostres treballs.

A més a més, hem començat el nostre primer taller de primavera perquè sabeu una secret molt fi.............
LA PRIMAVERA JA ÉS ACI!!!.

Taller de manualitats: amb l'ajuda de Rosa hem fet la nostra portada dels treballs del segon trimestre. Com no podia ser d'un altra manera, perquè estem treballant els pintors, hem fent una paleta per a la nostra portada. Hem aprés a fer sal de colors amb guix de la pissara i ens ha quedat molt bonica.




Taller de matemàtiques de primavera: amb l'ajuda de la nostra mestra Vicky, hem practicat les sumes de primavera. Una vegada acabada la fitxa de treball hem jugat amb el jocs dels mosaics, també al dominó i als trencaclosques.




Racó de llenguatge
: amb l'ajuda de Mica hem fent deures del seu llibre.




jueves, 24 de marzo de 2011

LOLA PIRINDOLA

Hola amics i amigues!!

Totes les setmanes lleguim les noves aventures de Lola Pirindola. Ens agrada molt llegir les històries que inventen les escoles que participen en aquest projecte.

Des de casa també podeu seguir les aventures de Lola Pirindola i els seus amics. Fes clic damunt el dibuix i entraràs al blog de Lola.


Els xiquets i xiquetes voladors del CEIP Miguel Artigas de Zaragoza ens han sorprés amb aquest acertijo. Hi haurà premi per a l'escola que trobe la solució. Ens ajudeu?.

(Deixeu les vostres respostes en l'apartat comentaris d'aquesta entrada)


El blog pirindolo ens informa:

"Los niños y niñas de 2ºB del CEIP Miguel Artigas de Pinseque, en Zaragoza, están pasándolo pipa con el Cuento Volador; tienen Telediario Pirindolo, revista Pirindola, dibujos y hasta el examen que os mostramos la semana pasada. Son unos auténticos trabajadores.
Esta semana nos han sorprendido con la publicación de una entrevista a la mamá de Lola Pirindola. En ella nos descubren los auténticos gustos y aficiones de la protagonista de nuestra historia. ¡No os la perdáis!

Podéis ver todo lo que estos peques hacen aquí.

Els micos fa uns dies preguntaben a la seua mestra per la mamà de Lola Pirindola, i gràcies a la entrevista que li han fet aquest companys de Saragosa hem pogut aprendre més coses de Lola.

ENTREVISTA A LA MAMA DE LOLA PIRINDOLARecursos educativos infantil - Ediciones Lola Pirindola

Revista La isla del mapa perdido. CEIP Miguel Artigas – http://elclubdelpersonajemisterioso.blogspot.com/


¿Cuántos años tiene Lola Pirindola? ¿Tiene hermanos o hermanas?

Lola tiene ya 5 añazos. Tiene un montón de hermanos y hermanas, todos los quedesde pequeña salieron de mis lápices: Carlota Coloreta, el Lobo Peludín, EmilioPérez, el Dragón Fru, Isolo el Caracol y desde ayer, Lopito... ¡Ah! y una prima,Estrellita la Pajarita.

¿Cómo se llama su colegio?

Su Colegio se llama Universo Pirindolo. Está en una casita sobre el arco Iris, justo encima del colorañil.Es un cole muy especial donde le enseñan a bailar Rock ana Roll y a colgarse boca abajo de losalmendros.

Sabemos que le gusta el chocolate con churros, pero ¿Cuál es su comida preferida?

A Lola le encanta la pasta: macarrones, espagueti, canelones... y le gusta comerlo con todo: espinacas,tomate, calabacín, champiñones. Si queréis hacerla feliz, ya sabéis; un buen plato de pasta y depostre, unos churros con chocolate.

Es un poco alocada, ¿Cuál ha sido su mayor locura?

Su mayor locura fue pensar que era capaz de dar vida a un montón de personajes, de ilusionar a losmás pequeños con sus travesuras y de conseguir que todos se asomaran al maravilloso mundo de lasletras. Bien pensado, puede que no esté tan alocada.Bueno, y esto lo digo bajito para que nadie se entere: una vez puso en la lavadora el arco Iris deCarlota Coloreta, se mezclaron los colores y tuvimos que pintarlo de nuevo, ¡es un caso ésta Lola!

¿Se porta bien en casa? ¿La castigas mucho?

Se porta muy bien y no la castigo casi nunca. Esta un poco locuela pero es muy ordenada y siempre meayuda a limpiar las babitas que Isolo deja por la casa.Le cuesta mucho levantarse y no le gusta nada peinarse pero son cosillas sin importancia.

¿Le gustaría venir a nuestro cole?

¡Uf! Le encantaría, no os podéis imaginar lo ilusionada que está con todo el trabajo que estáishaciendo. Cada noche visita vuestro blog y se pasa horas y horas mirando vuestros dibujos, los videos,el telediario Pirindolo... Me ha dicho que tenéis una suerte enorme de trabajar con vuestro profe.

¿Cuáles son sus dibujos preferidos?

¿De la tele? Pues el caso es que a Lola no le gusta mucho la tele prefiere dibujar ardillas en bikini o ala familia corriendo un maratón. Se esfuerza un montón porque somos muchos.¡Le sale estupendamente! Cuando no dibuja, sale con la bici por el campo a saludar a los conejos.

“Ha sido un placer chicos y chicas. Espero que os haya servido para conocer un poquitomás a Lola. ¡Nos vemos en Con Ele de Lola!


miércoles, 16 de marzo de 2011

Plantà, globotà i xocolatà

Hola fallers i falleres!!.

Després de fer la nostra despertà era hora de començar a plantar la falla. Els micos hem portat els ninots pintors que havien fet ahir per la vesprada, i hem pogut vore en primera linea com els alumnes de sisé amb l'ajuda de Jose Alberto i Amparo han muntat la nostra falla.



Després de la plantà hem unflat els globus per a preparar-nos per a la mascletà de l'escola. Hem anat al pati d'Infantil a arreplegar a les comissions de 3, 4 i 5 anys, i tots junts hem anat al pati de Primària per celebrar la Cridà i la globotà, i així donar la benvinguda a la festa fallera.



Deprés de tant de treball i tanta festa ha sigut hora de agafar forces amb la XOCOLATÀ, que estava boníssimaaaaaaaaaaa!!!
I després tots a ballar música fallera.



DESPERTÀ

Hola fallers i falleres!!.

Aquest matí, encara que plova un poquet, hem fet la nostra petita despertà amb bombetes de colors.

Ens hem posat tots en filera i hem aprés que les bombetes es tiren a terra i si alguna no explota la xafem amb el peu.

Després, Vicky ens ha repartit les borses de bombetes i una vegada tots la teniem oberta........................ comença la DESPERTÀ DELS MICOS!!!.

Ho hem passat genial!!!.

martes, 15 de marzo de 2011

Falles 2011

Hola fallers i falleres!!.

Avui hem continuat fent ninots per a la nostra falla. Aquesta vesprada hem pintat un ninot pintor amb la nostra foto. Mireu que guapos ens hem pintat!!!.







També hem acabat les nostres bandes de fallera major i les nostres mantes de sargüells.







lunes, 14 de marzo de 2011

Patricia i Ripollés

Hola pintors!!.

El passat cap de setmana Patricia va anar a Marina d'Or i va vore moltes escultures de Ripollés.

Aci la teniu amb totes les obres de Ripollés que ha volgut compartir amb tots nosaltres. Gràcies.



viernes, 11 de marzo de 2011

Exposició Ripollés a València

Hola pintors!!

Rosa, la mamà de Patricia, ens ha informat de la següent noticia:

RIPOLLÉS AL MUSEU DE LES CIENCIES VALENCIA.

RIPOLLÉS EN EL MUSEO DE LAS CIENCIAS VALENCIA.

MUSEO DE LAS CIENCIAS DE VALENCIA

Av. Autopista El Saler s/n
Telf. : 902 100 031
Horarios: Al ser una exposición al aire libre se puede visitar cuando se quiera.
Entrada gratutita.
La exposición se realiza en la terraza del Umbracle.

La terraza del Umbracle acoge desde hoy y hasta el 30 de Marzo una exposición de 20 esculturas de gran formato del artista castellonense Juan Ripollés, que inunda de color y luminosidad uno de los espacios de la Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Fem falla

Hola fallers i falleres!!.

Ja sabeu que estem en falles, per això els micos hem començat a fer el nostre ninot per a la Falla de l'escola.


Com aquest any el lema de la Falla és: ELS PINTORS; nosaltres anem a fer una escultura gegant de Ripollés i un quadre gegant entre tots els micos.


Primer, hem començat a fer l'escultura d'una xiqueta al estil Ripollés. Hem fet un cap molt gran, un vestit molt colorit de color blau, al que li posarem floretes, i uns peus xicotets.


El cap ho han preparat Jose Alberto y Vicky amb cola i paper de cuina i quan estiga sec nosaltres ho pintarem.


El vestit de la xiqueta està fet amb caixes de cartró, i l'hem pintat amb pintures i pinzell de pintors de veritat, de eixos que són grans. Ho hem fet molt bé.
Encara ens queda per pintar els peus.


Per la vesprada, hem pintat amb pintura fluorescent les floretes per a la falda de la xiqueta.


I també hem pintat amb aquareles una obra d'art de Ripollés per a fer el nostre super quadre per a la Falla.

Aci teniu fotos de tots els treballs que hem fet aquesta vesprada.
Hem sigut uns autèntics artistes fallers!!!



Racó de RIPOLLÉS

Hola bloggers!!.

Durant la setmana passada i aquesta hem acabat de pintar els nostres super quadres de Ripollés de creació pròpia, i avui divendres que és dia Ripollés, els hem penjat al nostre racó d'art.

Mireu que bonica tenim la classe amb tant de colorit.








jueves, 10 de marzo de 2011

Racons i Tallers de Falles

Hola bloggers!!

Aquesta setmana hem fet Racons i tallers de Falles amb l'ajuda de Jesús, el papà de Paula.

Taller de FALLERS I FALLERES: Jesús ens ha ajudat a fer una banda de fallera major per a les xiques i una manta de faller per als xics. També hem aprés a fer coets amb tubs de paper de wc i paper de seda. Ens agrada molt reciclar. Ho hem passat genial.




Taller de COMISSIÓ FALLERA: al racó de llenguatge, amb l'ajuda de Vicky, hem posat el nom a tots els fallers i falleres de la classe i els hem pintat els seus vestits de fallera i de saragüell. Ens ha donat temps de llegir un poc a la biblioteca i inclós descansar un poquet després de tant d'esforç.





Racó de MATEMÀTIQUES: entre tots hem solucionat un problema faller i hem fet una sèrie de colors amb coets i també els hem numerat. Ens ha donat temps de jugar un poquet al domino i també al lògico-primo que és un joc molt divertit d'observació i associació.





martes, 8 de marzo de 2011

Falles 2011

Ja estem en Falles!!!!. Pels carrers de Faura comencen a sonar els primers coets i fa olor a pólvora.
Al poble, les falles de la comarca, ja han fet la cavalcada de l'humor faller.

A l'escola ja hem començat a fer els nostres ninots.

Aquest any el lema de la falla és "Els pintors".

Els xiquets/es de la classe dels micos estem fent una escultura de Ripollés i un super quadre amb pintures de Ripollés.

CALLA, CALLA, CALLA
QUE PAREIXES UN NINOT DE LA FALLA
I SI NO FAS CAS
T'ASEGURE QUE TE CREMARÀN.

A classe ja hem començat a treballar.

Primer hem fet L'APUNTÀ a la falla dels micos.



Després hem fet un desfile faller. Un xiquet portava el estandarte de la falla i darrere hem desfilat els fallers i falleres.





Aci podeu escoltar música de Falles!!!!.

lunes, 7 de marzo de 2011

Juguem a les lletres

Hola amics i amigues!!

Hi ha un joc que ens agrada molt i que molts matins juguem després de fer l'assemblea.
A vegades juguem amb lletres i altres juguem a solucionar problemes de matemàtiques.

El joc consisteix en que Vicky apunta a la pissara una sèrie de lletres, i nosaltres per equips hem de formar paraules i apuntar-les en les pissares xicotetes. No es tracta de guanyar si no d'escriure paraules en equip, perquè 4 caps pensen més que un a soles.
La veritat és que ens agrada molt jugar i cada vegada ho fem millor.

Mireu, aquestes són les lletres que apunta Vicky a la pissarra.


La única norma és que no puc repetir les lletres a no ser que estiguen repetides a la pissarra.


I aci teniu les paraules que nosaltres hem descobert.





Podeu provar a jugar en casa, és molt divertit i ens fa pensar molt. Segur que us quedareu amb la boca oberta de vore totes les paraules que podem arribar a escriure.